ΟΡΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 1η ΕΚΘΕΣΗ Λ.Μ.Κ.

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μοντέλα κάθε είδους & κλίμακας, τοποθετημένων προαιρετικά σε βάσεις που δεν θα υπερβαίνουν σε διαστάσεις τα 60x40cm. Τα υπό κλίμακα μοντέλα και οι διοραματικές παραστάσεις που θα υπερβαίνουν σε διαστάσεις τα οριζόμενα, θα γίνονται δεκτά μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης.

2) Το ΔΣ και η οργανωτική επιτροπή της Λ.Μ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα να μην δέχεται την συμμετοχή εκθεμάτων που κατά την απόλυτη κρίση τους προσβάλουν το κοινό αίσθημα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Μοντέλα όπλων ή πειστικών απομιμήσεών τους σε κλίμακα 1/1 δεν θα γίνουν δεκτά.

3) Σε περίπτωση που τα εκθέματα είναι στερεωμένα πάνω σε βάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα μοντελιστή η σωστή τους στερέωση και η Λ.Μ.Κ. ουδεμία ευθύνη φέρει για υλικές ζημίες που θα προκληθούν στο έκθεμα λόγω πτώσης από την βάση του. Εάν το έκθεμα είναι τοποθετημένο επάνω σε βάση αλλά όχι στερεωμένο, ο συμμετέχων μοντελιστής θα πρέπει να το επισημάνει αναλόγως με μια έντυπη ετικέτα επάνω στη βάση και να ενημερώσει το Δ.Σ. και την οργανωτική επιτροπή σχετικά.

4) Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 2 ευρώ για το κάθε έκθεμα, με ανώτατο όριο τα €10 συνολικά (δηλαδή τα μοντέλα από το 6ο και πάνω μετέχουν δωρεάν,). Δικαίωμα συμμετοχής θα καταβάλουν και τα μέλη του Συλλόγου καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Οι νέοι μοντελιστές ηλικίας κάτω των 18 ετών των κατηγοριων «JUNIOR» και «CHILDREN», θα μετέχουν δωρεάν.

5) Το ΔΣ και η οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης «Λ.Μ.Κ. 2014», θα παραλαμβάνει και θα καταχωρεί εκθέματα την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 από ώρα 18:00 έως ώρα 21:00 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 από ώρα 09:00 έως ώρα 14:00, προκειμένου τα εκθέματα να λάβουν μέρος και στο διαγωνιστικό σκέλος της Έκθεσης. Μοντέλα που θα παρουσιασθούν μετά τις 14:00 την ημέρα Σάββατο 5 Απριλίου, θα γίνονται δεκτά αλλά θα μετέχουν μόνο στο εκθεσιακό σκέλος της εκδηλωσης και όχι στο διαγωνιστικό. Τα μοντέλα θα παραδοθούν στους κατόχους τους την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, μετά την τελετή απονομής των διακρίσεων, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:00 και όχι πριν από αυτήν. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (συμμετοχές μοντελιστών που έρχονται από μακριά κλπ) και κατόπιν συνεννόησης με το ΔΣ και την οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης, είναι δυνατό να γίνουν εξαιρεσεις.

6) Τα διαγωνιζόμενα εκθέματα θα κατηγοριοποιηθούν σε μία από τις ακόλουθες κλάσεις: Κλάση «HOBBY» (στο εξής «H») για τους ενήλικες μοντελιστές και Κλάση «MASTER» (στο εξής «Μ») για τους πεπειραμένους μοντελιστές. Η ένταξη του εκθέματος στην κλάση «HOBBY» ή την «MASTER» θα γίνεται κατά δήλωση του συμμετέχοντα μοντελιστή. Στην κλάση «MASTER» μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί. Στη συγκεκριμένη κλάση ισχύουν αυστηρότερα κριτήρια βράβευσης. Επίσης, είναι δυνατή η εκτός διαγωνισμού συμμετοχή εφ’όσον έτσι επιθυμεί ο μοντελιστής. Η κριτική επιτροπή, απαγορεύεται να διαγωνιστεί,ενω τα μοντελα των κριτων θα εκτεθουν κανονικα.Τα μοντελα εκτος συναγωνισμου θα εκτεθουν με το επωνυμο του κατασκευαστη τους.

7)Κατηγοριες Junior και Children.Λογω των ιδιαιτερων συνθηκων στον παιδικο μοντελισμο στην περιοχη μας,οι κατασκευες των νεαρων μοντελιστων θα εκτεθουν σε ξεχωριστες κατηγοριες και δεν θα διαφοροποιηθουν μονο μεσω κλασεων.Ετσι προστιθενται 2 ακομη γενικες κατηγοριες για τους μικρους φιλους του μοντελισμου.

8 ) Οι κατηγορίες συμμετοχής των εκθεμάτων είναι οι ακόλουθες:

Γενική Κατηγορία 1 – Αεροσκάφη («Η» και «Μ») με τις εξής υποκατηγορίες:
11 - Αεροσκάφη 1/144 και μικροτερα
12 - Ελικοφορα αεροσκαφη 1/72
13 - Jet αεροσκαφη 1/72
14 - Jet αεροσκαφη1/48
15 – Ελικοφορα αεροσκαφη 1/48
16 - Αεροσκάφη 1/32 και μεγαλύτερα
17 - Αεροπορικά διοράματα ανεξαρτητου κλιμακας
18 - Πολιτικά αεροσκάφη ανεξαρτητου κλιμακας
19 – Ελικόπτερα ανεξαρτητου κλιμακας

Γενική Κατηγορία 2 - Στρατιωτικά οχήματα(«Η» και «Μ») με τις εξής υποκατηγορίες:
21 - Τεθωρακισμένα οχήματα έως 1/72
22 - Τεθωρακισμένα οχήματα μεγαλύτερα από 1/72 έως και 1/35
23 - Soft skin οχήματα έως 1/72
24 - Soft skin οχήματα μεγαλύτερα από 1/72 έως και 1/35
25 - Στρατιωτικά οχήματα 1/32 και μεγαλύτερα
26 - Συστήματα πυροβολικού ανεξαρτητου κλιμακας
27 - Στρατιωτικά διοράματα ανεξαρτητου κλιμακας

Γενική Κατηγορία 3 - Πολιτικά οχήματα(«Η» και «Μ») με τις εξής υποκατηγορίες:
31 - Αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κλίμακας
32 - Μοτοσικλέτες ανεξαρτήτου κλίμακας
33 - Φορτηγά ανεξαρτήτου κλίμακας
34 - Τρένα (στατικά)
35 – Τρένα (λειτουργικές μακέτες)
36 - Πολιτικά διοράματα

Γενική Κατηγορία 4 - Πλοία(«Η» και «Μ») με τις εξής υποκατηγορίες:
41 - Πλοία ιστιοφόρα ανεξαρτήτου κλίμακας
42 - Πλοία μηχανοκίνητα ανεξαρτήτου κλίμακας

Γενική Κατηγορία 5 – Φιγούρες(“Η” και “Μ”)

Γενική Κατηγορία 6 - Sci-fi Fantasy(Χωρίς κλάσεις) με τις εξής υποκατηγορίες:
61 - Single figure
62 - Monster, οχημα
63 - Units

Γενική Κατηγορία 7 – Junior(10-17 ετων)(Χωρίς κλάσεις) με τις εξής υποκατηγορίες:
71-Αεροσκαφη Junior
72-Στρατιωτικα οχηματα Junior
73-Πολιτικά οχήματα Junior
74-Πλοια Junior
75-Φιγουρες Junior
76-Sci-fi fantasy Junior

Γενική Κατηγορία 8 – Children(5-9 ετων)(Χωρις κλασεις και υποκατηγοριες)


9 ) Κατόπιν αποφάσεως της κριτικής επιτροπής της «Λ.Μ.Κ. 2014» που θα οριστεί από το Σύλλογο, στα διαγωνιζόμενα εκθέματα θα απονεμηθούν διακρίσεις: Χρυσών μεταλλίων, Ασημένιων μεταλλίων, Χάλκινων μεταλλίων και Επαίνων. Τέλος, θα απονεμηθεί η διάκριση «BEST OF SHOW» στο καλύτερο έκθεμα όλης της διοργάνωσης «Λ.Μ.Κ. 2014». Επίσης είναι πιθανόν να υπάρξουν και ειδικά βραβεία από άλλους Συλλόγους ή και από Καταστήματα. Η κρίση των εκθεμάτων και η απονομή των διακρίσεων θα γίνει βάσει του συστήματος «OPEN».

10) Προς αποφυγή συνωστισμού στην υποδοχή των εκθεμάτων από τη Γραμματεία και για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση των εκθετών μοντελιστών παρακαλούμε πολύ για την η ηλεκτρονική προεγγραφή των εκθεμάτων των μετεχόντων μοντελιστών
στην έκθεση / διαγωνισμό «Λ.Μ.Κ. 2014» στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Με τον τρόπο αυτό, οι εκθέτες θα αποφεύγουν τη χρονοβόρα διαδικασία της εγγραφής και θα εξυπηρετούνται άμεσα, ενημερώνοντας για την ηλεκτρονική εγγραφή τους υπενθυμίζοντας μόνο το ονοματεπώνυμο τους. Εκθέτες που δεν θα πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική προεγγραφή, θα έχουν την δυνατότητα να καταχωρηθούν με δήλωσή τους στην γραμματεία, τη στιγμή της άφιξής τους στην έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι για την καταχώρηση μοντέλων οφείλει ο κάθε εκθέτης διαγωνιζόμενος μοντελιστής να έχει διαβάσει και να συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Οποιοδήποτε έκθεμα δεν συμφωνεί με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, δεν θα γίνεται δεκτό ακόμα και αν αυτό έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Visitors Counter

TodayToday1
YesterdayYesterday11
This_WeekThis_Week52
This_MonthThis_Month266
All_DaysAll_Days63415
Highest 03-14-2016 : 1464